2020
Cuijk

Ebben Inspyrium

In 2020 is 1.400 m² daktuin met dakterras gecreëerd met intensieve vegetatie in combinatie met beloopbare verharding op het dak bij Ebben Inspyrium.
Ebben Inspyrium
Jaar van realisatie: 2020
Plaats: Cuijk
Opdrachtgever: Ebben Inspyrium
Realisatie: VIC Activating Landscapes
Oppervlakte: 1400 m²

De ontwikkeling van een prachtige intensieve daktuin in combinatie met een dakterras voor de Groene Evenementlocatie Inspyrium in Cuijk. Deze 1.400 m² grote daktuin wordt ingevuld met weelderig begroeiing met onder meer fruitgewassen en honderden kruiden. Een ontspannen setting om het biologisch geteelde fruit te proeven en te genieten van het fantastische uitzicht over het bijzondere landschap. Daarnaast biedt de verharding de mogelijkheid om onder natuurlijke stretchtenten te genieten van een hapje en een drankje.

Een goede basis begint onderaan in de opbouw. Onze ND TSF-100 Glij- en Beschermfolie fungeert als bescherming van het dakbedekkingssysteem. Voor het beloopbaar gedeelte die gecombineerd is met intensieve vegetatie, werd ons ND 220 Drainagesysteem toegepast. Voor het beloopbare gedeelte onder de tent hebben wij onze krachtpatser het ND 600 Drainagesysteem geïnstalleerd.

Een fijne samenwerking waarbij Schadenberg het volledige dakbedekkingssysteem heeft aangebracht en VIC Activating Landscapes de invulling van de daktuin zal realiseren.

Rooftop Award 2022

Op vrijdag 10 juni vond het Rooftop Symposium 2022 plaats in het Koninklijk Instituut met als thema de “slag” om het dak. Een prachtige dag met een afwisselend programma over o.a. biodiversiteit, multifunctionele daken, duurzaamheid en heel veel daktuinplannen. Tot slot werd ook de Rooftop Award uitgereikt waarbij deze multifunctionele daktuin van Inspyrium in Cuijk als winnaar werd uitgeroepen. Juryvoorzitter Arjen Ketting (MVRDV) overhandigde deze award aan Boomkwekerij Ebben en VIC Landscapes.

Het dak op het Inspyrium in Cuijk mag zich een terechte winnaar noemen. Juryvoorzitter Arjen (MVRDV): “Dit dak heeft werkelijk alles in zich: een mooie vormgeving, afwisselende beplanting, een goede gebruiksfunctie, veel innovatieve elementen en veel aandacht voor natuur en biodiversiteit.”

Een verscheidenheid aan meerstammige bomen en struiken karakteriseert het 1.400 m2 grote dak, gecombineerd met eilanden van vaste planten, fruitbomen, kruiden en gevelgroen. Het is een afwisselend, organisch landschap met knusse zithoeken, een kas, een pergola en een bar, maar ook zwevende eettafelstoelen aan een zwevende tafel en 3D-geprinte banken. Verder is er een windmolen die de drinkschaal van de vogels door middel van een overstort automatisch bijvult, een groot vogelnest en vogelkastjes van een vogelwerkgroep. De gigantische boomhut met een prachtig uitzicht over het landschap en de daktuin maakt het geheel af. Een strook bomen met samengesteld blad, beplanting met voornamelijk grote bladeren en veel varens zorgen bij de boomhut voor een junglegevoel.

Voor de plantenliefhebber is het assortiment speciaal. Je vindt er een rijkdom aan biodiversiteit en soorten planten, geschikt voor alle seizoenen. Het ontwerp biedt ook een educatieve functie. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld hun fiets plaatsen onder een grote regenton waar al fietsend water kan worden gepompt. Innovaties stimuleren is één van de doelstellingen van de daktuin.

Nophadrain is heel trots een bijdrage te hebben mogen leveren aan dit innovatieve project dat uiteindelijk heeft geleid tot de Rooftop Award 2022. Een prachtige erkenning voor een mooie samenwerking en vakmanschap van een groot aantal partijen.

Afbeeldingen project

Plan een adviesgesprek

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze innovatieve Nophadrain-oplossingen voor uw project? Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak met één van onze experts!

Generic filters
Exact matches only
Filter by Product categorieën
Verkeersdaken
Groendaken
Waterretentie
Solardaken
Controleputten
Dakrand-/ kantopsluitingsprofiel
Erosiebescherming
Filterlaag
Filter- en drainagelaag
Groendak pakketten
Scheiding-, bescherm- en glijlaag
Sedumcassettes
Vegetatielaag
Vegetatiedragende laag
Verticale bescherm-en drainagelaag
Waterbufferings- en waterretentielaag
Wortelwerende laag
Generic filters
Exact matches only
Filter by Product categorieën
Verkeersdaken
Groendaken
Waterretentie
Solardaken
Controleputten
Dakrand-/ kantopsluitingsprofiel
Erosiebescherming
Filterlaag
Filter- en drainagelaag
Groendak pakketten
Scheiding-, bescherm- en glijlaag
Sedumcassettes
Vegetatielaag
Vegetatiedragende laag
Verticale bescherm-en drainagelaag
Waterbufferings- en waterretentielaag
Wortelwerende laag
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.